Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 Životopis

Magistra filosofie Pavla Kašparcová (1936 -2006) rodačka z jižních Čech žila od roku 1969 v Rakousku. Po ukončení učitelského působení ve škole vychovávající vychovatele a pedagogy mateřských škol (kde pracovala jako zástupkyně ředitele a získala řadu uznání – ocenění spolkovým prezidentem Klestilem, titul Oberstudienrätin atd.) se věnovala osvětové práci v Čechách, protože cítila nutnost pomoci lidem v Čechách překonat dědictví komunistického režimu. Šířila u nás poznatky, které během čtvrtstoletí získala ve skupině, jejíž víra byla založena na víře prvotních křesťanů.

Protože člověk je schopný přijmout pravdivé informace o smyslu života, ale není schopen je udržet, žijí v každé lidské epoše a na mnoha místech světa lidé, kteří jsou čas od času v čistém kontaktu s duchovním světem, s tzv. duchovními učiteli, Božími posly (Laurentius, Hardus, Helia Mer aj.). Právě kolem takového člověka, a v Čechách takový nežije, se sdružili lidé Pavliny skupiny. Pavla tak získala velmi kvalitní materiál o duchovním rozměru života, ale také cenné zkušenosti z práce na sobě.

Od roku 1993 se začaly její knihy a překlady knih dalších členů skupiny postupně objevovat v Čechách. Nejprve vycházely v nakladatelství Santal Liberec, od r. 2006 se ujímá publikování textů nakladatelství Carolus Sedlčany.

Nakladatelé jsou přesvědčeni, že vydanou literaturou předávají návody k pochopení smyslu života a také ke zvládnutí problémů, které lidský život přináší. Tyto informace zní velmi zvláštně a neuvěřitelně, ale je třeba nemít předsudky a začíst se do textů předložené knihy. Moudrý zvažuje a je vděčný, jedinec na nízké vývojové úrovni odsuzuje nebo nevěří.